Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu wydarzeń odbywających się w plenerze. Jak skonstruowane są współczesne namioty cateringowe i dlaczego warto z nich korzystać?
Namiot cateringowy – zastosowanie
Namiot cateringowy jest często używany przez firmy organizujące różnego rodzaju eventy na świeżym powietrzu – złote gody, bankiety, wesela, jak również targi. Obiekty tego typu znajdą zastosowanie zawsze wtedy, gdy na wydarzeniu pojawiają się potrawy, np. przystawki, zimny bufet czy napoje. Namioty cateringowe pozwalają na utrzymanie przez dłuższy czas świeżości serwowanych dań oraz ochraniają je przed słońcem i oddziaływaniem innych niekorzystnych czynników zewnętrznych. W sprzedaży można znaleźć namioty cateringowe o szerokości od 3 do 8 metrów oraz długości od 4 do 52 metrów. Klienci mogą wybierać między namiotami o różnym układzie i kolorystyce. Namioty cateringowe można też zestawiać ze sobą lub personalizować, komponując konstrukcje dostosowane do indywidualnych potrzeb.
Namiot cateringowy na każde warunki pogodowe
Przyjęcia i wesela na świeżym powietrzu są coraz bardziej popularne, nie dziwi więc to, iż rośnie liczba osób, które szukują obszernych i stabilnych namiotów cateringowych wytworzonych z solidnych materiałów. Namiot cateringowy ochrania gości przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi, takimi jak silne promieniowanie słoneczne, wiatr czy deszcz. Dostępne na rynku namioty cateringowe charakteryzują się mocną budową i wytrzymują nawet silne podmuchy wiatru. Współczesne namioty tego typu zostały również wyposażone w systemy usprawniające cyrkulację powietrza wewnątrz namiotu, co uniemożliwia nadmierne skraplanie się wody i poprawia komfort gości. Innym udogodnieniem jest również system gromadzący ciepło w namiocie, co jest szczególnie istotne jesienią i zimą.